Buradasınız


KADINLAR DAHA MI
FAZLA RİSK ALTINDA?

Yaşlılarda görme problemlerine rastlanması
daha yaygın ve doğal bir durumdur. Şaşırtıcı
olabilecek durum ise, kör olan veya körlüğe
gidecek rahatsızlığı olan kişilerin üçte ikisi
kadınlardan oluşmaktadır.

SAYILARLA

40 - 49 yaş arasında olup görme problemi olan kadın ve erkeklerin dağılımı hemen hemen yarı yarıya iken, 80 yaş ve üstünde görme problemi yaşayan nüfus, kadınlar açısından iki katına çıkmaktadır.

Women’s Eye Health.org sitesine göre, görme problemlerinin %75'i önlenebilir veya tedavi edilebilir. Öyleyse konu gözlerimiz ise kadınların alabileceği ek önlemler ne olabilir?

Bu 5 öneriyi dikkate almanızı öneririz:

  • Sağlıklı bir hayat tarzınız olsun Aşırı kilo, sigara kullanımı, dengesiz beslenme ve aşırı güneş banyosu görme problemleri riskini arttıracaktır.
  • Kişisel risk faktörlerinizi göz önünde bulundurarak göz hastalıklarına karşı muayene olun Örneğin, optik sinire hasar vererek körlüğe neden olabilen glokom, kalıtımsal bir hastalıktır. Diyabet hastalarında retinopati adı verilen ve kan damarlarında oluşan sızma sonucu körlüğe neden olan hastalık ve göz merceğinin matlaşmasıyla oluşan katarakt gözlenebilir. İleri yaşlarda makula dejenerasyonu (AMD) (halk arasında sarı nokta hastalığı olarak da bilinir) adı verilen ve tam karşıdaki nesnelerin net görülmesini sağlayan retina üzerindeki bir noktanın hasar görmesiyle oluşan hastalık da oluşabilir.
  • Belirtileri gözardı etmeyin: Örneğin, gözlerinizde ağrı, yanma, kaşınma veya kuruma varsa dikkat edin. Göz kuruması sendromu, hormonal değişiklikler yüzünden kadınlarda erkeklerden daha fazla gözlenmektedir.
  • Tedaviyi ihmal etmeyin: Hiçbir belirtiyi gözardı etmeyin ve tedavi sürecinden de korkmayın.
  • Risk faktörleriniz ne olursa olsun, göz hekiminizi yılda bir kere ziyaret edin.
 

En yakın
optik mağaza

Bu mağazalardan
birini bugün ziyaret edin.